Ankieta

Czy podoba Ci się nasza nowa strona?

wyniki

Loading ... Loading ...
Newsletter
Chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w przedszkolu? - zapisz się na naszą listę mailingową.

Jadłospis

Poniedziałek  09.03.2020

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku(200ml): płatki(15g), pieczywo mieszane(40g), masło(5g), ser żółty(15), polędwica z indyka(15g), pomidor(10g), ogórek kiszony(10g), papryka(10g), napar z herbaty owocowej(200ml).

II śniadanie: jabłko(50g), pestki dyni(10g).

Obiad: zupa kapuśniak(200ml): udziec z indyka(15g), ziemniaki(80g), kapusta kiszona(20g), włoszczyzna(30g).

 II danie: naleśniki z serem białym: naleśnik(65g), ser biały(60g), sałatka owocowa(25g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane(15g), winogrono(50g), napar z herbaty rumiankowej(200ml).

Alergeny: 1,3,7,9.

Wtorek  10.03.2020

Śniadanie: szwedzki stół: kawa z mlekiem(200ml), kawa (2g), pieczywo mieszane(40g), masło(2g), mix wędlin(20g), mini mozzarella(10g), szpinak baby(10g), ogórek zielony(10g), pomidorki chery(10g), napar z herbaty owocowej(200ml).

II śniadanie: melon(50g).

Obiad: zupa jarzynowa(200ml): udziec z indyka(15g), kalafior,(10g), brokuły(10g), włoszczyzna(20g), groszek zielony(5g), fasolka szparagowa(10g), ziemniaki(80g),natka pietruszki.

II danie: filet z kurczaka panierowany: filet z kurczaka(60g), kasza bulgur(40g), mini marchewki z sezamem(25g), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem(25g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: serek waniliowy Bieluch(150g), wafle ryżowe(20g), banan(70g), napar z herbaty owocowej(200ml).

Alergeny: 1,3,7,9.

 Środa  11.03.2020

Śniadanie: płatki owsiane na mleku(200ml), płatki(15g), pieczywo mieszane(40g), masło(5g), parówki z cielęciną(60g), keczup(5g), ogórek kiszony(10g), papryka (10g), napar z herbaty miętowej(200ml).

II śniadanie: jabłko(50g), pestki słonecznika(5g).

Obiad: zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami(200ml): udziec z indyka(10g), soczewica czerwona(15g), włoszczyzna(20g), passata pomidorowa(6g), ziemniaki(80g).

II danie: bitki wieprzowe w sosie własnym z kaszą : szynka wieprzowa(60g), kasza gryczana(40g), surówka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka, oliwek z ziołami(25g), jarzynka z buraczków(25g), kompot owocowy.

Podwieczorek: kanapki z pastą rybną z makreli lub twarożkiem białym, ogórek kiszony(15g), pomidor(15g), ananas(70g), herbata z cytryną(200ml).

Alergeny:1,3,4,7,9.

Czwartek  12.03.2020

Śniadanie szwedzki stół: kakao z mlekiem 200ml: kakao(2g), pieczywo mieszane(40g), masło(5g), mix wędlin(20g), ser biały Caprii(10g), konfitura truskawkowa(5g), papryka(10g), ogórek zielony(10g), pomidor(10g).

II śniadanie: pomarańcza(50g).

Obiad: zupa krupnik(200ml): udziec z indyka(10g), kasza jęczmienna(30g), natka pietruszki, włoszczyzna(30g).

II danie: klopsiki z indyka w sosie warzywnym: udziec indyczy mielony(60g), ziemniaki(150g), mieszanka warzywna(20g), fasolka szparagowa(25g), surówka z czerwonej kapusty i jabłka(25g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: kisiel truskawkowy z owocami(200g), chrupki(15g), jabłko(50g), napar z herbaty owocowej(200ml).

Alergeny:1,3,7,9.

Piątek  13.03.2020

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 200ml: płatki (15g), pieczywo mieszane(40g), masło(5g), pasztet wiejski(15g), ser żółty(15g), papryka, ogórek zielony(10g), pomidor(10g), napar z herbaty owocowej(200ml).

II śniadanie: gruszka(50g).

Obiad: zupa szczawiowa z ziemniakami(200ml): udziec z indyka(10g), szczaw(10g), ziemniaki(80g), włoszczyzna(30g), śmietana(2g).

II danie: filet z miruny panierowany: filet z miruny(70g), ryż(40g), brukselka(25g), surówka z kiszonej kapusty, pora, marchewki i jabłka(25g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: chałka z masłem i miodem: chałka(40g),masło(5g), miód(2g), melon(50g), mleko do picia(200g).

Alergeny:1,3,4,7,9.