Ankieta

Czy podoba Ci się nasza nowa strona?

wyniki

Loading ... Loading ...
Newsletter
Chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w przedszkolu? - zapisz się na naszą listę mailingową.

Jadłospis

 

 

  

Poniedziałek  20.01.2020

Śniadanie: płatki owsiane na mleku 200ml: płatki(15g), pieczywo mieszane(40g), masło(5g), wędlina mix(15g), ser żółty(15g), papryka(10g), ogórek zielony(10g),pomidor(10g), napar z herbaty owocowej(200ml).

II śniadanie: jabłko(50g), pestki dyni(2g)

Obiad: zupa zalewajka(200ml): kiełbasa śląska(15g), włoszczyzna(20g), śmietana(2g), ziemniaki(80g).

 II danie: kluski leniwe z masełkiem: ser twarogowy biały(60g), jajko(1/4), masło(2g), surówka z jabłka i marchewki(30g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: Tosty z szynki i sera żółtego: chleb tostowy(30g), szynka(10g), ser żółty(15g), mandarynka(50g), herbata ziołowa(200ml).

Alergeny: 1,3,7,9.

Wtorek  21.01.2020

Śniadanie szwedzki stół: kawa z mlekiem (200ml), pieczywo mieszane(40g), szynka z indyka(20g), masło(5g), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem(10g), pomidorki koktajlowe(10g), ogórek zielony(10g), liście cykorii(5g), herbata miętowa(200ml).

II śniadanie: gruszka(50g), śliwka suszona(5g).

Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem200ml: udziec z indyka(15g), włoszczyzna(20g) śmietana 18%(4g), pieczarki(30g), makaron(20g).

II danie: bitki wieprzowe z marchewką i porem: szynka wieprzowa(60g), marchewka(10g), por(10g), kasza gryczana biała(40g), sałata rzymska z ogórkiem, pomidorem i marchewką z sosem winegret(30g), kalafior(20g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: ryż zapiekany z jabłkami i ze śmietaną(130g): jabłka(100g), ryż(30g), śmietana(2g), melon(30g), napar z herbaty owocowej(200ml).

Alergeny: 1,3,7,9.

Środa  22.01.2020

Śniadanie: makaron na mleku(200ml),makaron literki(15g) pieczywo mieszane(30g), masło(5g), schab pieczony wyrób własny(20g), ser żółty(20g), pomidor(15g), ogórek zielony(10g), papryka(10g), herbata z cytryną(200ml).

II Śniadanie: winogrono(50g), pestki słonecznika(2g).

Obiad: zupa krem z dyni z grzankami(200ml): dynia(200g), włoszczyzna(20g), udziec z indyka(15g), grzanki(15g).

II danie: filet z indyka pieczony w sosie własnym: filet z indyka(60g), ziemniaki(150g), mizeria(25g), marchewka duszona(25g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: budyń waniliowy(150g), wafle ryżowe(20g), kaki(50g), herbata owocowa(200ml).

Alergeny:1,3,7,8.

Czwartek  23.01.2020

Śniadanie: kakao z mlekiem 200ml: kakao(2g), pieczywo mieszane(40g), masło(5g), szynka drobiowa(20g), pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów(10g), dżem morelowy(5g), pomidor(10g), ogórek kiszony(10g), rzodkiewki(6g).

II śniadanie: jabłko(50g), żurawina suszona(10g).

Obiad: zupa ryżanka: udziec z indyka(8g),włoszczyzna(20g), ryż(15),koperek,

II danie: sznycelek cielęcy z kaszą bulgur: udziec cielęcy(60g), kasza bulgur(40g), buraczki duszone(20g), surówka z kapusty pekińskiej marchewki, pora i jabłka(30g), kompot(200ml).

Podwieczorek: serek waniliowy(150g), chrupki kukurydziane(10g), mandarynka(50g), sok jabłkowy(200ml).

Alergeny:1,3,7,9.

Piątek  24.01.2020

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 200ml: płatki(15g), pieczywo mieszane(40g), masło(5g), szynka domowa(20g), ser biały z ziołami(20g), pomidor(10g), ogórek zielony(10g), napar z herbaty Rooibos z cytryną(200ml).

II śniadanie: gruszka(50g), morela suszona(10g).

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem(200ml): udziec z indyka(10g), szczaw(4g), jajko(1/4), włoszczyzna(20g), ziemniaki(80g), śmietana(2g).

II danie: filet z łososia pieczony w warzywach: filet z łososia(60g),ryż(40g), bukiet warzyw(20g), surówka z kapusty kiszonej(20g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: Actimelek owocowy(100g), ciasto marchewkowe(60g), winogrono(50g),sok pomarańczowy(200ml).

Alergeny:1,4,7,9.

* PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ DOKONYWANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.