Ankieta

Czy podoba Ci się nasza nowa strona?

wyniki

Loading ... Loading ...
Newsletter
Chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w przedszkolu? - zapisz się na naszą listę mailingową.

Jadłospis

 

 

is

 

JADŁOSPIS 

16.09.2019 – 20.09.2019

 

Poniedziałek  16.09.2019

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 200ml: płatki(20g), pieczywo mieszane(30g), masło(5g), parówka (50g), keczup(5g), rzodkiewki(15g), gruszka (100g),herbata ziołowa (200ml).

II śniadanie: żurawina suszona(10g).

Obiad: zupa szczawiowa(200ml): skrzydło z indyka(15g), szczaw ,ziemniaki(150g), włoszczyzna (100g), śmietana(20g), 1/4jajka.

 II danie: makaron z truskawkami: makaron(45g), truskawki(75g), śmietana(15g), kompot(200ml).

Podwieczorek: kanapki z szynką: pieczywo mieszane (30g), szynka (20g), masło(5g),  ogórek małosolny(10g), jabłko(25g), herbata owocowa (200ml).

Alergeny: 1,3,7,9.

Wtorek 17.09.2019

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku(200g): płatki ryżowe(15g), pieczywo mieszane(30g), pasta z sera białego(10g), kiełbasa krakowska(10g), papryka(15g), ogórek zielony(10g), maliny(25g).herbata z cytryną(200ml).

II śniadanie: pestki słonecznika(10g).

Obiad: pomidorowa z ryżem 200ml: skrzydło z indyka(15g),włoszczyzna(100g) ryż(15g), pomidory(100g), koncentrat pomidorowy (3g),śmietana 18%(10g),natka pietruszki.

II danie: kotlecik drobiowy z ziemniakami: pierś z kurczaka(60g), ziemniaki(150g), surówka z kapusty pekińskiej(30g), mini marchewki gotowane(20g), kompot(200ml).

Podwieczorek: chałka z masłem i dżemem: chałka(25g),masło(5g), dżem z czarnej porzeczki(0,20g), jabłko (50g), herbata ziołowa (200ml).

Alergeny: 1,7,9.

Środa 18.09.2019

Śniadanie: płatki owsiane na mleku(200ml),płatki(15g) pieczywo mieszane(30g), masło(5g), ser żółty(20g), pomidorki chery(20g), arbuz(100g),herbata owocowa(200ml).

II śniadanie:  morela suszona(10g).

Obiad: zupa fasolkowa(200ml): skrzydło z indyka(15g), fasola sucha(20g), włoszczyzna(100g), ziemniaki(150g).

II danie: gulasz z kaszą : mięso z indyka(60g), kasza pęczak(45g), mizeria (20g), kalafior(30g), kompot z (200ml).

Podwieczorek: serek Danio(140g), chrupki kukurydziane(15g),winogrono(50g), herbata owocowa(200ml).

Alergeny:1,7,9.

Czwartek 19.09.2019

Śniadanie: kawa z mlekiem 200ml: kawa zbożowa(2g), pieczywo mieszane(30g), masło(5g), szynka(10g), kabanosy(10g), pasta z czerwonej soczewicy, dżem truskawkowy(0,20g), gruszka(50g).

II śniadanie: orzechy nerkowca(10g)

Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami: buraki(100g), włoszczyzna(100g), śmietana(15g), ziemniaki(150g).

II danie: pałka z kurczaka(100g), ryż(45g), brokuł(20g), surówka z marchewki(30g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: kisiel truskawkowy(200ml), wafle ryżowe(20g), jabłko(50g), herbata owocowa(200ml).

Alergeny:1,7,8,9.

Piątek 20.09.2019

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku 200ml: płatki jęczmienne(15g), pieczywo mieszane(30g), masło(5g), ser żółty(20g),pomidor ogórek(10g), śliwka(50g), herbata z cytryną(200ml).

II śniadanie: pestki dyni(10g).

Obiad: zupa krupnik(200ml: skrzydło z indyka(15g), kasza jęczmienna(30g), włoszczyzna(100g).

II danie: ryba zapiekana: filet miruna(80g), ziemniaki(150g), surówka z kiszonej kapusty(30g), marchewka z groszkiem(20g), kompot(200ml).

Podwieczorek: actimelek(100g),chrupki kukurydziane(15g),banan(100g).

Alergeny:1,7,9.