Ankieta

Czy podoba Ci się nasza nowa strona?

wyniki

Loading ... Loading ...
Newsletter
Chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w przedszkolu? - zapisz się na naszą listę mailingową.

Jadłospis

Poniedziałek  21.09.2020

Śniadanie: płatki jaglane na mleku(200ml): płatki(15g), pieczywo mieszane(45g), masło(5g), parówka z cielęciną(70g), ogórek kiszony(10g), pomidor chery(15g), keczup(5g),napar z herbaty owocowej(200ml).

II śniadanie: jabłko(50g), pestki dyni(5g).

Obiad: zupa kapuśniak(200ml): udziec z indyka(15g), kapusta kiszona(20g), włoszczyzna(30g), ziemniaki(80g).

 II danie: makaron z serem i truskawkami: makaron(45g), ser twarogowy biały(60g), truskawki(25g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: budyń waniliowy(200ml), winogrono(50g), napar z herbaty owocowej(200ml).

Alergeny: 1,3,7,9.                                      

Wtorek  22.09.2020

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku(200ml), płatki(15g), masło(5g), pieczywo mieszane(45g), szynka z indyka(10g), pasta z sera białego na słodko(10g), ogórek zielony(10g), pomidorki chery(10g), papryka(10g), napar z herbaty owocowej(200ml).

II śniadanie: banan(70g), pestki słonecznika(5g).

Obiad: zupa krem z brokułu i szpinaku(200ml): udziec z indyka(10g), brokuły(30g), szpinak(1g), włoszczyzna(20g), ziemniaki(80g), śmietana(2g), grzanki(10g).

II danie: spaghetti z mięsem i warzywami : udziec indyczy mielony(60g), pomidory(10g), mieszanka warzyw(25g), makaron pełne ziarno(30g), surówka z białej rzepy i marchewki z rodzynkami(30g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: chałka z masłem i konfiturą: chałka(45g), masło(5g), konfitura truskawkowa(5g), melon(50g), napar z herbaty Rooibos z cytryną(200ml).

Alergeny: 1,3,7,9.

Środa  23.09.2020

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku(200ml): płatki(15g), pieczywo mieszane(45g), masło(5g), pasta z czerwonej soczewicy i pomidorów suszonych(15g), kiełbasa krakowska(10g), pomidor(10g), ogórek kiszony(10g), napar z herbaty miętowej(200ml).

II śniadanie: nektarynka(50g), orzeszki ziemne(5g).

Obiad: zupa zacierkowa(200ml): udziec z indyka(15g), zacierki(20g), włoszczyzna(30g), ziemniaki(80g), natka pietruszki.

II danie: filet z indyka w sosie morelowym: filet z indyka(60g), kasza bulgur(40g), marchewka z groszkiem(25g), surówka z białej rzepy i jabłka(25g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: jabłko pieczone z żurawiną: jabłko(100g), wafle ryżowe(20g), żurawina(1g), napar z herbaty owocowej(200ml).

Alergeny:1,3,7,8,9.

Czwartek  24.09.2020

Śniadanie szwedzki stół: kakao z mlekiem 200ml: kakao(2g), pieczywo mieszane(45g), masło(5g), polędwica sopocka(10g), kabanosy(10g), ser biały(10g), ogórek kiszony(10g), rzodkiewka (5g), roszponka, pomidor(10g).

II śniadanie: śliwka(50g)

Obiad: zupa jarzynowa(200ml): udziec z indyka(10g), kalafior(10g), bukiet warzyw(20g), ziemniaki(80g), śmietana(2g), natka pietruszki.

II danie: bitki z szynki w sosie własnym: szynka wieprzowa(60g), kasza jęczmienna(40g), buraczki duszone(25g), surówka z sałaty lodowej, ogórka, papryki z kukurydzą(30g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: Tosty z żółtym serem: chleb tostowy(30g), ser żółty(20g), keczup(5g), banan(70g), napar z herbaty owocowej(200ml).

Alergeny:1,3,7,9.

Piątek  25.09.2020

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 200ml: płatki kukurydziane(15g), pieczywo mieszane(45g), masło(5g), jajko na twardo(20g), pasztet domowy(15g), papryka, ogórek kiszony(10g), pomidor(10g), napar z herbaty owocowej(200ml).

II śniadanie: gruszka (50g).

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem(200g) : udziec z indyka(10g), włoszczyzna(30g), passata pomidorowa(10g), śmietana(2g), makaron(20g).

II danie: filet z miruny parowany w warzywach: filet z miruny(70g), ziemniaki(150g), bukiet warzyw(30g), surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka(30g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: Jogurt owocowy Jogobella(150g), chrupki kukurydziane(10g), jabłko(50g), napar z herbaty owocowej(200ml).

Alergeny: 1,3,4,7,9.

 

* PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ DOKONYWANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.