Ankieta

Czy podoba Ci się nasza nowa strona?

wyniki

Loading ... Loading ...
Newsletter
Chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w przedszkolu? - zapisz się na naszą listę mailingową.

Jadłospis

Poniedziałek  26.10.2020

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 200ml: płatki(20g), pieczywo mieszane(60g), masło(5g), szynka słowiańska(20g), ser żółty(20g), ogórek kiszony(20g), pomidor malinowy(15g), napar z herbaty owocowej(200ml).

II śniadanie: melon(60g), orzechy nerkowca.

Obiad: zupa szczawiowa(250ml): udziec z indyka(15g), szczaw, ziemniaki(100g), włoszczyzna(20g), śmietana(2g), ¼ jajka.

II danie: naleśniki z serem białym: ser twarogowy biały(80g), naleśnik(80g), śmietana(5g),  surówka z marchewki i jabłka(50g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: kanapki z szynką z indyka: pieczywo mieszane(60g), masło(5g), szynka z indyka(20g), ogórek zielony(10g), pomidor chery(10g), winogrono(60g),  napar z czarnej herbaty z cytryną(200ml).

Alergeny: 1,3,7,8,9.                                       

Wtorek 27.10.2020

Śniadanie szwedzki stół: kawa z mlekiem 200ml:kawa(2g), pieczywo mieszane(60g), masło(5g), polędwica sopocka(15g), konfitura wiśniowa, kiełbasa sucha żywiecka(15g), papryka żółta(15g), ogórek zielony(15g).

II śniadanie: ananas(70g), morela suszona.

Obiad: zupa krem z brokuła i cukini(250ml): udziec z indyka(15g), brokuły(30g), cukinia(30g), włoszczyzna(20g), śmietana(2g), grzanki(10g).

II danie: pałka z kurczaka(100g), ziemniaki(150g), marchewka z groszkiem(50g), surówka z sałaty lodowej, ogórka i rzodkiewki ze śmietaną(50g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: jogurt naturalny z truskawkami wyrób własny(200ml), truskawki(25g), ciastka zbożowe(20g), kaki(50g).

Alergeny:1,3,7,9.

 Środa 28.10.2020

Śniadanie: płatki owsiane na mleku(200ml): płatki(15g), pieczywo mieszane(60g), masło(5g), parówki z cielęciną(70g), pomidor(15g), ogórek zielony(15g), keczup, napar z herbaty miętowej(200ml).

II Śniadanie: gruszka(60g), pestki dyni.

Obiad: zupa ogórkowa(250ml): udziec z indyka(15g),włoszczyzna(30g), ziemniaki(100g), śmietana(2g), ogórek kiszony(30g).

II danie: gulasz wołowy z kaszą gryczaną: udziec  wołowy(70g), kasza gryczana biała(45g), jarzynka z buraczków(50g), surówka z selera, jabłka i marchewki(50g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: ryż zapiekany z jabłkami i ze śmietaną(200g): jabłka(100g), ryż(45g), śmietana(2g), napar z herbaty owocowej(200ml).

Alergeny:1,3,7,8,9.

Czwartek 29.10.2020

Śniadanie szwedzki stół: kakao z mlekiem 200ml: kakao(2g), pieczywo mieszane(60g), masło(5g), szynka słowiańska(20g), frankfuterki(10g), mini mozzarella(10g), rzodkiewki(5g), ogórek kiszony(15g), pomidor chery(15g).

II śniadanie: banan(80g).

Obiad: zupa krupnik(250ml): udziec z indyka(15g), kasza jęczmienna(30g), włoszczyzna(100g), lubczyk, natka pietruszki(2g).

II danie: filet z królika z jarzynami: filet z królika(60g), ziemniaki(150g), mieszanka jarzynowa(50g), surówka z kapusty pekińskiej, papryki czerwonej i kukurydzy(50g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: serek waniliowy(150g), wafle ryżowe(20g), winogrono(60), napar z herbaty rumiankowej(200ml).

Alergeny:1,3,7,9.

Piątek 30.10.2020

Śniadanie: płatki jaglane na mleku(200ml: płatki(15g), pieczywo mieszane(60g), masło(5g), filet z indyka(20g), jajko na twardo(1/4), pomidor(15g), ogórek zielony(15g) napar z czarnej herbaty z cytryną.

II śniadanie: gruszka(60g)

Obiad: zupa barszcz ukraiński(250ml): udziec z indyka(15g), buraki(30g), mieszanka warzyw(20g), ziemniaki(100g), śmietana(2g).

II danie: filet z łososia na parze: filet z łososia(80g), ryż(45g), surówka z kiszonej kapusty(50g), brokuły na parze(50g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: bułeczka maślana z masłem i miodem lub konfiturą(60g), melon(60g), napar z herbaty owocowej.

Alergeny:1,3,4,7,9.

 * PRZEDSZKOLE  ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ DOKONYWANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.