Ankieta

Czy podoba Ci się nasza nowa strona?

wyniki

Loading ... Loading ...
Newsletter
Chcesz być na bieżąco informowany o tym co się dzieje w przedszkolu? - zapisz się na naszą listę mailingową.

Jadłospis

Poniedziałek  22.03.2021

Śniadanie: płatki zbożowe na mleku(200ml): płatki(20g), pieczywo mieszane(60g), masło(5g), szynka z indyka(20g), ogórek kiszony(25g), pomidor(25g), napar z herbaty owocowej(200ml).

II śniadanie: jabłko(50g), pestki dyni(5g).

Obiad: zupa kapuśniak(250ml): udziec z indyka(15g), kapusta kiszona(25g), włoszczyzna(30g), ziemniaki(100g).

 II danie: makaron z serem i truskawkami: makaron(45g), ser twarogowy biały(80g), truskawki(25g), surówka z marchewki(50g),kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: kanapki z szynką i żółtym serem: pieczywo mieszane(60g), masło(5g), szynka(20g), ser żółty(20g), ogórek zielony(20g), papryka(20g), banan(80g), napar z czarnej herbaty z cytryną(200ml).

Alergeny: 1,3,7,9.

Wtorek  23.03.2021

Śniadanie szwedzki stół kawa z mlekiem(200ml): kawa (2g), pieczywo mieszane(60g), masło(5g), polędwica sopocka(20g), kiełbasa sucha krakowska(20g), serek śmietankowy(20g), ogórek zielony(20g), pomidorki chery(20g), papryka(20g).

II śniadanie: melon(50g).

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem( 250ml): udziec z indyka(15g), włoszczyzna(100g), passata pomidorowa(20g), ryż(25g), śmietana(2g), natka pietruszki.

II danie: kotlet mielony z ziemniakami : udziec indyczy mielony(70g), ziemniaki(150g), marchewka z groszkiem(50g), mix sałat z pomidorkiem, papryką ,ogórkiem, ziarnem słonecznika i oliwą z oliwek (50g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: chałka z masłem i konfiturą: chałka(60g), masło(5g), konfitura morelowa(5g), gruszka(50g), napar z herbaty rumiankowej(200ml).

Alergeny: 1,3,7,9.

 Środa  24.03.2021

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku(200ml): płatki(15g), pieczywo mieszane(60g), masło(5g), pasta z ciecierzycy i pomidorów suszonych(25g), polędwica drobiowa(20g), pomidor(25g), ogórek kiszony(25g), napar z herbaty miętowej(200ml).

II śniadanie: jabłko(50g), orzechy nerkowca(5g).

Obiad: zupa zacierkowa(250ml): udziec z indyka(15g), zacierki(25g), włoszczyzna(30g), ziemniaki(100g), natka pietruszki.

II danie: filet z królika w sosie śmietanowym: filet z królika(70g), kasza bulgur(45g), fasolka szparagowa(50g), surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i pora(50g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: jogurt owocowy z czerwonej porzeczki wyrób własny(150g), chrupacze(10g), mandarynka(50g).

Alergeny:1,3,7,8,9.

Czwartek  25.03.2021

Śniadanie szwedzki stół: kakao z mlekiem 200ml: kakao(2g), pieczywo mieszane(60g), masło(5g), filet z indyka(20g), kabanosy(20g), ser mozzarella(20g), ogórek kiszony(20g), rzodkiewka (5g), cykoria(10), pomidor(20g).

II śniadanie: pomarańcza(50g)

Obiad: zupa fasolkowa(250ml): udziec z indyka(15g), fasola sucha biała(20g), włoszczyzna(100g), ziemniaki(100g).

II danie: gulasz wołowy z kaszą gryczaną: udziec wołowy(70g), kasza gryczana biała(45g), jarzynka z buraczków(50g), surówka z sałaty lodowej i ogórka z jogurtem(50g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: jabłko pieczone z żurawiną: jabłko(100g), ciastka biszkoptowe(10g), konfitura z  żurawiny(5g), napar z herbaty owocowej(200ml).

Alergeny:1,3,7,9.

 Piątek  26.03.2021

Śniadanie: płatki owsiane na mleku 200ml: płatki(20g), pieczywo mieszane(60g), masło(5g), ser żółty(20g), pasztet domowy(25g), ogórek kiszony(25g), pomidor(25g), napar z herbaty owocowej(200ml).

II śniadanie: melon(50g).

Obiad: zupa krupnik(250ml: udziec z indyka(15g), kasza jęczmienna(30g), włoszczyzna(100g), lubczyk, natka pietruszki(2g).

II danie: filet z miruny w panierce: filet z miruny(80g), ziemniaki(150g), bukiet warzyw(50g), surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka(50g), kompot z owoców(200ml).

Podwieczorek: serek Straciatella(150g), podpłomyki bezcukrowe10g), winogrono(50g), napar z herbaty owocowej(200ml).

Alergeny: 1,3,4,7,9.

 * PRZEDSZKOLE  ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ DOKONYWANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.